|
||
|
| ||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zarejestruj się | FAQ | Użytkownicy | Grupy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz fora jako przeczytane |
| Październik 2010 Mamy rodzące w październiku 2010 roku |
Co nowego na MamaCafe.plPlecak czy tornister?Co jest lepsze dla dziecka - plecak czy tornister? Na co zwracać uwagę kierując się ich wyborem? Macie swoich ulubionych producentów, których warto polecić innym rodzicom? Dobrze zaopatrzone księgarnie W tym miejscu proponuję wypisywać miejsca/księgarnie, w których są dostępne podręczniki dla dzieci. Jak pogodzić szkołę dziecka z pracą Jak zorganizować plan działania w przypadku jak ja i dziecko mamy być na miejscu o 8? Zawozić dziecko na 7:15? i jechać do pracy? |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|||
|
|||
|
Witam, tym razem to ja zaczynam nowy wątek - październikowych mamusiek
Ujawniajcie się dziewczynki, miło będzie dzielić się z Wami radościami i troskami.![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez sorymina : 18-03-2010 o 10:16. |
|
|
||||
|
||||
|
Hej jestem Kasia i jestem w 12 tygodniu ciąży mam termin na 04 października 2010 :0
|
|
|
||||
|
||||
|
Sorymina a Ty na kiedy masz termin?
|
|
|
||||
|
||||
|
Gratuluje wam kochane mamusie....i życzę wam wspaniałych 9-ciu miesięcy!!!!!!
|
|
|
|||
|
|||
|
|
|
|
|||
|
|||
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Hej
![]() Ja według OM mam na 04.10 a według USG na 08.10 U mnie nie jest źle mam czasem mdłości ale słabe i krótkie a senność jest i to duża... Tylko od piątku bolał mnie brzuch a dziś rano to mocno więc zadzwoniłam do ginekolog i powiedziała żeby przyjść. Zrobiła USG i powiedziała że z dzidzią wszystko dobrze. Wygląda już jak mały człowieczek i serduszko ładnie bije. Przepisała mi tabletki rozkurczowe i kazała leżec więc leżymy a mąż się mani zajmuje. |
|
|
|||
|
|||
|
W takim razie odpoczywaj i dbaj o siebie i Maleństwo, no i korzystaj z chwil kiedy Ty leżysz a mąż musi zadbać o dom i o Was
Ja w poprzedniej ciąży też musiałam leżeć, bo ciąża była zagrożona, mąż spisywał się na medal, sprzątał, robił zakupy, podawał posiłki. Maja na szczęście szczęśliwie przyszła na świat, a mężowi pomoc mi została, mogę na niego liczyć. Także są nie raz plusy naszego leżenia... choć wiadomo, że jest stres, żeby wszystko było dobrze, a dzidzia szczęśliwie się urodziła... Dlatego odpoczywaj i myśl pozytywnie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Co do terminu ciąży, to ja przed ciążą trochę się odchudzałam i chyba mi się coś rozregulował cykl i miałam później owulację, więc między datą OM, a USG jest różnica jakiś dwóch tygodni. Dla potwierdzenia ciąży zrobiłam sobie badanie krwi na pozim HCG i wynik bardziej jest zgodny z USG, niż z OM. Dlatego czekam jeszcze na to USG po 12. tygodniu.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |