|
||
|
| ||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zarejestruj się | FAQ | Użytkownicy | Grupy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz fora jako przeczytane |
| Starania o dziecko Wasza droga do spłodzenia potomka |
Co nowego na MamaCafe.plPlecak czy tornister?Co jest lepsze dla dziecka - plecak czy tornister? Na co zwracać uwagę kierując się ich wyborem? Macie swoich ulubionych producentów, których warto polecić innym rodzicom? Dobrze zaopatrzone księgarnie W tym miejscu proponuję wypisywać miejsca/księgarnie, w których są dostępne podręczniki dla dzieci. Jak pogodzić szkołę dziecka z pracą Jak zorganizować plan działania w przypadku jak ja i dziecko mamy być na miejscu o 8? Zawozić dziecko na 7:15? i jechać do pracy? |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
||||
|
||||
|
Czy są tu jakieś osoby, które przez wiele lat stosowały środki antykoncepcyjne, a teraz chcą starać się o maluszka?
|
|
|
|||
|
|||
|
Ja przez 10 lat stosowalam antykoncepcje hormonalna a teraz jestem mama 2 brzdacow.
pozdrawiam, demira |
|
|
|||
|
|||
|
Ja stosowałam antyki przez 9 lat i mam śliczna córeczkę Martynkę 8 miesięcy choć niestety nie było łatwo ale znam wiele dziewczyn które po antykach zaszły w ciążę bez problemów
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Ja też nie słyszałam, żeby były z tym jakieś problemy. Po odstawieniu tabletek, jeden dwa cykle i wszystko powinno działać sprawnie
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Ja też należę do długodystansowców - 12 lat. I po odstawieniu tabletek, przez kolejne dwa lata, trzy razy zaszłam w ciążę od razu w pierwszym cyklu :-)
|
|
|
|||
|
|||
|
podobno po stosowaniu tabletek antykoncepcyjnych często rodzą się ciąże mnogie
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
No to ładnie z tymi ciążami mnogimi! Najpierw się zabezpieczasz, bo nie chcesz mieć dzieci, a potem w nagrodę dwoje, albo i lepiej za jednym zamachem!
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Ja brałam pigułki 8 lat i zaszłam zaraz po odstawieniu. Mam teraz zdrowego 8-miesięcznego synka. Słyszałam, że to nie najlepiej zachodzić od razu po odstawieniu ale u mnie wszystko było ok. Teraz mam spirale. Na razie polecam, a jak będę się decydować na drugie to zobaczymy jak to będzie. Słyszałam, że wszystko jest później w porządku i też nie ma problemów z zajściem, ale z doświadczenia nie mogę stwierdzić.
|
|
|
||||
|
||||
|
Ale jednak po odstawieniu tabletek warto chwilkę zaczekać. Tak właśnie mi się kiedyś o uszy obiło.
|
|
|
|||
|
|||
|
podobno trzeba odstawić 3 miesiące przed zajściem w ciążę
organizm musi się oczyścić...jak znajdę coś na ten temat to podam link![]() |