|
||
|
| ||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| Zarejestruj się | FAQ | Użytkownicy | Grupy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz fora jako przeczytane |
| Mądrości ludowe Wiedza naszych mam i babć |
Co nowego na MamaCafe.plPlecak czy tornister?Co jest lepsze dla dziecka - plecak czy tornister? Na co zwracać uwagę kierując się ich wyborem? Macie swoich ulubionych producentów, których warto polecić innym rodzicom? Dobrze zaopatrzone księgarnie W tym miejscu proponuję wypisywać miejsca/księgarnie, w których są dostępne podręczniki dla dzieci. Jak pogodzić szkołę dziecka z pracą Jak zorganizować plan działania w przypadku jak ja i dziecko mamy być na miejscu o 8? Zawozić dziecko na 7:15? i jechać do pracy? |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
||||
|
||||
|
Okłady z kapusty na piersi dla mam karmiących. Lekko zbite i schłodzone liście kapusty przykładać na piersi. Kilka razy dziennie.
|
|
|
||||
|
||||
|
Sama nie stosowałam, bo na szczęście nie musiałam, ale od wielu osób słyszałam o tej metodzie, że jest bardzo dobra.
|
|
|
||||
|
||||
|
O fajnie, że jest coś takiego. Ja bardzo sobie cenię takie informacje przekazywane sobie z pokolenia na pokolenie.
|
|
|
||||
|
||||
|
Dobrze wiedzieć, że jest taki patent, w sumie proste
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Ta sama kapusta jest też świetna na stłuczenia, obrzęki i zwichnięcia - np. kostki albo kolana. Wystarczy zawinąć na noc i rano jest dużo lepiej
|
|
|
|||
|
|||
|
Potwierdzam. Nabawiłam się raz zapalenia piersi
Nic przyjemnego. Kilka okładów, ropa z wyciekła razem z mlekiem i w jeden dzień już było ok. |
|
|
|||
|
|||
|
Ja stosowalam i polecam. Nic tak nie lagodzi
![]() pozdrawiam, D |
|
|
||||
|
||||
|
A ja widziałam krem Perfecta mama do biustu właśnie z wyciągiem z liści kapusty. Czyli coś w tym jest!
|
|
|
||||
|
||||
|
Metoda stara, ale jara. Jak widać ma swoich zwolenników. I na pewno nie zaszkodzi!!!
|
|
|
||||
|
||||
|
Stosowałam i potwierdzam, że pomaga w 100%.
|